Teknikker


Xerolitografi på irisbaggrund. Kvinde med levende havskildpadde på hovedet.
Xerolitografi på irisbaggrund. Kvinde med levende havskildpadde på hovedet.

Billedgalleri

Fra idé til ikon

-teknikken er af stor betydning


 Hvorfra henter jeg idéerne, hvad kan jeg - og hvilken genre ønsker jeg at arbejde med? Skal det være smukt, humoristisk, poetisk, kontrastfuldt, dystert.....

For mit vedkommende er det ofte noget jeg er optaget af. Politiske agendaer som klima, flygtninge, eksistentielle spørgsmål. Hvor er vi på vej hen?

Ellers fanger jeg noget i det jeg ser. I byen, i naturen, i toget... Jeg bruger min telefons kamera som visuel 'notat' indsamler, fanger snapshots.  

Teknikvalg betyder alt for det endelige udtryk. Nogle teknikker kan man arbejde med derhjemme, f.eks. træsnit - andre kræver mere avancerede faciliteter. F.eks. akvatinten, der skal både 'bestøves' med fintdækkende dråber, og senere ætses i jernklorid i forskellige tempi.

Eller fotopolymergravuren, der skal belyses nøjagtigt og senere fremkaldes, også ofte i forskellige tempi.
Hvad er grafik?

En kort introduktion

Grafik betyder oprindeligt at tegne eller skrive. Ordet bruges i dag om trykte billeder, hvoraf der som oftest kan laves mange eksemplarer af samme værk. Netop den egenskab af mangfoldiggørelse har været en af vores kulturs vigtigste demokratiseringskilder. det, at mangfoldiggøre har gjort, at mange har kunnet få andel i viden om... alt. Fra billeder af magthaverens paladser til bogtrykkerkunstens indtog i Europa fra 1440. https://da.wikipedia.org/wiki/Bogtryk

I princippet er motivet skåret, tegnet eller overført på en plade. Pladen kan være lavet af træ, linoleum, kobber, plexiglas m.m.m. På den bearbejdede plade valses en farve. Motivet fra pladen kan derefter overføres på papir.

Kabra-grafiske eksperimenter mm © 2018
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang